Číry až mierne zakalený, nezahustený vývar s vôňou použitých surovín a korenia. Používa sa na prípravu niektorých druhov bielych polievok a iných pokrmov.
Ingrediencie :
Na 10 porcií:
Kosti (výsekové- biele a podobne) – 2 kg
Voda – 13,5l
Soľ – 100g
Čierne korenie celé – 3g
Cibuľa – 300g
Zeler – 250g
Mrkva -300g
Petržlen – 250g
Postup :
Dobre umyté, nadrobno posekané kosti vložíme do vhodnej nádoby, zalejeme vodou a uvedieme do varu, osolíme, obmedzíme príkon tepla a kosti miernym varom varíme 2-3 hodiny. Potom do vývaru pridáme celé čierne korenie, očistenú, opláchnutú, na hrubšie kusy pokrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu a uvaríme domäkka.
Hotový vývar precedíme cez husté cedidlo a používame na prípravu polievok i pokrmov v stanovenom množstve.
Spätné upozornenie: Polievka zemiakova s vajcom » www.receptura.sk
Spätné upozornenie: Polievka zemplinska » www.receptura.sk
Spätné upozornenie: Polievka hrachova s krupami » www.receptura.sk