Vývar B

Číry až mierne zakalený, nezahustený vývar s vôňou použitých surovín a korenia. Používa sa na prípravu niektorých druhov bielych polievok a iných pokrmov.

Ingrediencie :

Na 10 porcií:

Kosti (výsekové- biele a podobne) – 2 kg

Voda – 13,5l

Soľ – 100g

Čierne korenie celé – 3g

Cibuľa – 300g

Zeler – 250g

Mrkva -300g

Petržlen – 250g

 

Postup :

Dobre umyté, nadrobno posekané kosti vložíme do vhodnej nádoby, zalejeme vodou a uvedieme do varu, osolíme, obmedzíme príkon tepla a kosti miernym varom varíme 2-3 hodiny. Potom do vývaru pridáme celé čierne korenie, očistenú, opláchnutú, na hrubšie kusy pokrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu a uvaríme domäkka.

Hotový vývar precedíme cez husté cedidlo a používame na prípravu polievok i pokrmov v stanovenom množstve.

 

 

3 názory na “Vývar B

  1. Spätné upozornenie: Polievka zemiakova s vajcom » www.receptura.sk

  2. Spätné upozornenie: Polievka zemplinska » www.receptura.sk

  3. Spätné upozornenie: Polievka hrachova s krupami » www.receptura.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *