Polievka kapustova postna

Kremovohneda polievka, charakteristickej vone a chuti po susenych hriboch, kyslej kapuste a smotane. Primerane zahustena, kyslastej chuti.

Suroviny na 10 porcii :

Kapusta kysla 700g

Hriby susene 20g

Zemiaky ocistene 350g

Mast vyskvarena 100g

Muka hladka 80g

Rasca 0,5g

Sol 20g

Cierne korenie mlete 1g

Voda pitna na uvarenie zemiakov a kapusty 2500g

Vajce 4ks

Smotana kysla 12% 200g

Postup :

Vopred namocene suene hriby varime a pridame do nich na kocky pokrajane zemiaky. Osobitne varime kyslu kapustu, ktoru vopred pokrajame. Ked je kapusta makka, pridame do nej uvarene hriby a zemiaky. Na masti pripravime z hladkej muky svetlu zaprazku, ktoru rozslahame so studenou vodou a zalejeme kapustu so zemiakmi. Spolu vsetko povarime asi 10 minut. Pred koncom varu dochutime solou, rascou, ciernym mletym korenim a zavarime rozslahane vajcia tak, aby sa v polievke vytvorili hrudky. Nakoniec polievku zjemnime kyslou smotanou (mozeme ju osobitne vkladat pri podavani kazdej porcie).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *