Polievka zemiakova s vajcom

Biela az smotanovozltkasta polievka, jemnej chuti a vone po zemiakoch a smotane, mierne kyslasta, primeranej konzistencie, s vlozkou na kocky pokrajanych zemiakov a zrazenych vajec.

Potrebne suroviny na 10 porcii :

Zemiaky ocistene – 900g

Vyvar B – 1800g

Muka hladka – 100g

Mlieko konzumne – 700g

Bobkovy list – 1g

Vajce – 4ks

Sol – 30g

Ocot – 20g

Kopor – 10g

Maslo – 100g

Smotana kysla 12% – 200g

 

Postup :

Ocistene, oplachnute a na kocky pokrajane zemiaky zalejeme castou vyvaru, pridame bobkovy list a ciastocne uvarime.

Polievku zalejeme mliekom a zvyskom vlazneho vyvaru, dobre rozmiesame a za obcasneho miesania nechame najmenej pol hodinu varit. Zahustenu polievku precedime cez huste cedidlo.

Do precedej polievky pridame napoly uvarene zemiaky a spolu uvarime domaka.

Nakoniec do vriacej polievky nalejeme rozslahane vajcia tak, aby sa zrazily a utvorily hrudky. Polievku dochutime octom, solou, oplachnutym najmeno pokrajanym koprom a zjemnime maslom. Pred dovarenim pridame do polievky dobre rozslahanu hustu kyslu smotanu.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *