Polievka zemiakovy krem

Smotanovozltkasta polievka, jemnej zemiakovej vone a chuti, hustejsej konzistencie, s vlozkou na mensie kocky pokrajanej mrkvy.

Ingredience na 10 porcii : 

Maslo – 100g

Muka hladka – 60g

Zemiaky ocistene – 900g

Voda pitna – 1800g

Mrkva – 450g

Sol – 30g

Mlieko konzumne – 900g

Polievkove korenie – 10g

Petrzlenova vnat-pazitka – 20g

 

Postup :

Ocistene, umyte zemiaky pokrajame na platky, zalejeme 2/3 davky vyvaru, posolime a uvarime domakka.

Dobre ocistenu a umytu mrkvu pokrajame na male kocky, oprazime na rozohriatom tuku, zalejeme vyvarom, mierne osolime a uvarime takmer domakka.

Uvarene zemiaky drotenou metlou dobre rozslahame, rozriedime odvraom z mrkvy a 2/3 davky horuceho mlieka, prevarime a precedime cez hustejsie cedidlo.

Do precedenej zemiakovej polievky pridame uvarenu mrkvu, kratko povarime, dochutime polievkovym korenim, pripadne solou, zjemnime maslom a zltkom rozslahanym v mlieku.

Oplachnutu, najemno pokrajanu petrzlenovu vnat vlozime do polievky pred podavanim.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *