Polievka zdiarska kapustnica

Svetla polievka, charakteristickej vone a chuti po pouzitej baranine, kyslej kapuste, cesnaku a dalsich prisadach, primerane zahustena, s vlozkou pokrajaneho masa, kapusty a kyslej smotany.

Suroviny na 10 porcii :

Baranie maso predne s kostou 600g

Voda pitna na uvarenie masa 2 500g

Kapusta kysla 700g

Mast vyskvarena 100g

Cibula 100g

Muka hladka 100g

Cesnak 20g

Sol 30g

Cierne korenie mlete 1g

Zazvor 1g

Smotana kysla 12% 250g

Postup :

Baranie maso dobre oplachneme a vlozime do osolenej vriacej vody. Uvarene maso vyberieme, vykostime a pokrajame na mensie kusky (asi 2 kusky na porciu).

Kyslu kapustu podla potreby pokrajame, preplachneme vodou (ak je velmi kysla), zalejeme 2/3 mnozstva vyvaru z baranieho masa a uvarime do polomakka.

Na tuku dozlata oprazime ocistenu, nadrobno pokrajanu cibulu, pridame preostiatu hladku muku, pripravime svetlu zaprazku, do ktorej pridame mletu papriku a nechame ju spenit. Za staleho preslahavania drotenou metlou zaprazku zalejeme zvyskom vlazneho vyvaru, uvedieme do varu a za obcasneho miesania pomaly varime aspon 20 minut.

Do zahusteneho vyvaru pridame uvarenu kapustu, cesnak rozotrety so solou, korenie, nastruhany zazvor a vsetko spolu este povarime.

Hotovu polievku podla potreby dochutime solou. Pri podavani vkladame do kazdej porcie uvedene mnozstvo pokrajaneho masa a rozslahanu kyslu smotanu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *