Polievka kalerabova

Smotanovozltkasta polievka, typickej vone a chuti po pouzitej zelenine, kremovo zahustena, s vlozkou pokrajanej zeleniny.

Suroviny na 10 porcii :

Kalerab 500g

Voda na uvarenie zeleniny 600g

Sol 10g

Margarin 100g

Vyvar B 2500g

Maslo 29g

Zltko 1ks

Polievkove korenie 20g

Petrzlenova vnat – pazitka 10g

Postup :

Ocisteny, umyty kalerab pokrajame na tensie platky, drobne rezance alebo kocky, zalejeme vodou, osolime a uvarime takmer domakka.

Z tuku a preosiatej muky pripravime svetlu zaprazku, za staleho miesania drotenou metlou ju zalejeme vlaznym vyvarom a odvarom z kalerabu (asi 1dl odlozime), uvedieme do varu a za obcasneho miesania pomaly varime najmenej 20 minut.

Prirpavenu polievku precedime cez huste cedidlo, pridame predvarenu zeleninu, kratko povarime a nakoniec zjemnime maslom a zltkom rozslahanym v 1dl odlozeneho odvaru z kalerabu.

Hotovu polievku dochutime polievkovym korenim. Oplachnutu, najemno pokrajanu petrzlenovu vnat vlozime do polievky pred podavanim.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *