Polievka kapustova

Biela az smotanovozltkasta polievka, typickej vone po pouzitej kyslej kapuste, primerane kyslastej kapustovej chuti, hustejsej konzistencie, s kapustou a zemiakmi.

Suroviny na 10 porcii :

Kapusta kysla 750g

Voda pitna 1 800g

Zemiaky ocistene 400g

Rasca 1g

Mast vyskvarena 100g

Muka hladka 120g

Mlieko konzumne 500g

Sol 30g

Petrzlenova vnat – pazitka 10g

Postup :

Kyslu kapustu podla potreby pokrajame, preplachneme vodou (ak je velmi kysla), zalejeme potrebnym mnozstvom vyvaru a uvarime do polomakka.

Ocistene, oplachnute zemiaky pokrajame na mensie kocky, zalejem zvysnym vyvarom, pridame rascu a do polomakka uvarime.

Z tuku a preosiatej muky pripravime svetlu zaprazku, primiesame do polomakkej kapusty a pomaly spolu varime najmenej 20 minut. Potom pridame polomakka zemiaky, vsetko uvarime domakka, pridame mlieko a polievku este kratko povarime.

Hotovu polievku podla potreby dochutime solou. Oplachnutu, najemno pokrajanu petrzlenovu vnat vlozime do polievky pred podavanim.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *